sportalskarna

Direktlänk till inlägg 5 juli 2012

Elitserien 2012/2013 : Frölunda HC

Av sportalskarna - 5 juli 2012 17:37


Vi hålller på med en rankning av Elitserielagen 2012/2013, och vad jag börjar med Frölunda HC.


Poängen betyder:

 5 p - Internationell klass

 4 p- Håller hög klass i Elitserien

 3 p- Bra Elitseriespelare

 2 p- Duger i Elitserien

 1 p- Duger inte i Elitserien


Målvakter:

Frederik Andersen- 5p

Han är en riktigt bra målvakt. Vi snackar om Elitseriens bästa målvakt. Kan nog bli ännu bättre i år. Enda "minuset" är att han är lite ojämn. Kommer att leda laget.


Julius Hudacek- 3p

En bra andra-målvakt. Tvekade på att ge Hudacek 3 p. Han kan ju misslyckas precis som Oscar Alsenfelt gjorde i växjö. Bra målvakt- dock chansning. Så beskriver jag Frölundas nya keeper.


Backar:

Oliver Bohm- 1p

Den ojämne junioren håller inte i elitserien. Så är det bara. Om jag ska vara helt ärlig tycker jag knappt att han håller i Allsvenskan. Sorry Oliver, Bättre lycka nästa gång. Given extraback.


Christian Bäckman- 5p

Riktigt bra back. Med sin rutin och erfarenhet kommer han absolout vara en av Frölundas bästa backar. Bäckman är en av seriens bästa backar. Bäckman har spelat över 60 matcher i A-landslaget. Bara det, liksom. Han har även spelat över 300 matcher i världens bästa liga, NHL.


Fredrik Eriksson- 3p

Fredrik Eriksson visade i sin comeback till sverige att han är en bra elitseriespelare. Behövs inte sägas så mycket mer.


Pierre Johnsson- 2p

Defensiv, Hårt jobbande back som spelar fysiskt. En riktig lagspelare som är duktig i närkampsspelet. Brister i tekning och deltar ej så ofta i det offensiva spelet. Duger i Elitserien.


Doug Lynch- 2p

Tvåvägsback, på gränsen till defensiv. Jag skulle inte ge en av mina nordamerikanska platser till den här killen. Dålig värvning.


Christoffer Persson- 2p

En defensiv back som spelar mycket fysiskt. Det han ska göra gör han bra. Så kan man beskriva den 193 cm långa svensken.


Viktor Svedberg- 2p

Den just nu längsta spelaren i Elitserien kan bli något. Absolout. Men just nu är 21-åringen inget specciellt. Nästan så att han får 1p.


Henrik Tömmernes- 4p

Tillhör Elitseriens bästa backar. Nästan Frölundas bästa back. Håller nästan i svenska landslaget men är inte riktigt där idag. Men Tömmernes är ung. 21 år närmare bestämt. Som sagt är han inte riktigt en landslagsback i nuläget. Men om några år kanske hans dröm är sann: Att spela i NHL!


Forwards:

Per-Johan Axelsson- 2p

Var en gång i tiden riktigt bra, men idag är Per-Johan inte mer än en hygglig elitserie-spelare.


Anton Axelsson- 2p

Per-Johan Axelssons lillebror. Lille Axelsson har aldrig fått det genombrott som många trodde när han var yngre. Han får nog inte det genombrottet i år heller, Tyvvär.


Dick Axelsson- 4p

Fick sitt genombrott för två år sedan, i Färjestad. Hade en mitten-säsong förra året. Kan nog komma igång igen i Frölunda. Har spelat med Svenska landslaget.


Sebastian Collberg- 1p

Jag stod länge och tänkte på Sebastian Collbergs betyg. 1 eller 2? Sebastian är en supertalang som redan förra säsongen (som 17-åring) spelade över 40 matcher i Frölundas A-lag. Spelade samtliga matcher i Sveriges J-20 landslag förra året när han egentligen skulle spela med J-20. Blev draftad som 18-åring när de flesta draftas som 19-åring. Blev plockad av Montréal detta året i andra rundan, som 33:a totalt.


Mikael Johansson- 2p

Man vet vad som väntar när man har Micke Johansson i sitt lag. Han gör sitt jobb.


Magnus Kahnberg- 4p

Blev skadad förra året mitt i ett jättestim. Om han hade fortsatt som han gjorde innan sin mycket allvarliga hjärnskakning hade detta garanterat blivet en femma. Men inte nu, då han i slutet av säsongen (ursäkta ordvalet) var skitkass.


Niclas Lasu- 2p

Lasu gör sitt jobb. Men det är ändå nästan så att han bara får 1 poäng.


Joel Lundqvist- 5p

"Lunkans" storebror Joel accepterar vilken roll han än får av coachen- allt från grovjobbare till speluppläggare. En coachs drömspelare. Och det som är så specciellt med han är att han är bra på allting och en fantastisk lagspelare. Spelade med Sverige i Hockey-VM.


Mathis Olimb- 4p

Gjorde en hel del poäng förra året men är inte riktig där. När jag skriver där menar jag internationell nivå. Blir det så i år?


Mats Rosseli Olsen- 1p

Vet faktiskt inte så mycket om den här spelaren. Gjorde mycket poäng i Norges bästa lag förra året men räcker det? Tror inte det. Möjligtvis att han får en 2:a men jag bestämde mig för att ge den här spelaren 1 och jag tycker det är rätt beslut.


Fredrik Sjöström- 3p

Är oehört bra på det han gör, kanske seriens bästa grovjobbare- har erfarenhet från NHL, bland annat. Men nja, jag vet inte riktigt...


Jari Tolsa- 2p

En godkänd tvåvägsforward som lyckas med det han gör och smäller in en del poäng då och då. Håller absolout i Elitserien. Nästan så att han är en bra elitseriespelare.


Poängmaskinen: Mathis Olimb. Norrbaggen kan komma att stå för över 45 poäng. Inget tyder på att han blir sämre än vad han var säsongen som gick. Given poängligavinnare i Frölunda.


Floppen: Magnus Kahnberg. Jag tror inte detta blir Kahnbergs år. Kanske? Men det känns ändå som att han inte riktigt är tillbaka i sin vanliga form.


Skrällen: Sebastian Collberg. Collberg är ung och utvecklas varje år. Detta kan bli Collbergs år. Ska jag smälla till med att han gör 15-20 poäng?


Viktigaste spelaren: Joel Lundqvist. Som jag skrev innan är "Lunkans" bror bland de bästa lagspelarna i Sverige. Och han smäller även in poäng.



Total summa Frölunda HC: 59p



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av sportalskarna - 3 augusti 2012 16:41

  Enligt kontakter till mig är Asplöven med Per Kaäntaa i toppen mycket nära dra i land en av årets bästa allsvenska värvningar. Det handlar om den ryska centern Vyacheslav Trukhno som närmast kommer ifrån österikiska ligan där det blev 35p på 34 m...

Av sportalskarna - 19 juli 2012 13:42

Nu drar årets tippning av Elitserien igång! Vi går altså igenom alla 12 lag av årets omgång av Elitserien, först ut är förra säsongens serie-etta Luleå! Målvakter: Samma målvaktspar som förra säsongen, Detta året är dock Johan Gustafsson ...

Av sportalskarna - 5 juli 2012 20:20

  Vi går som bekant igenom alla Elitserielagens trupper, nu har turen kommit till Växjö Lakers.   Betygen betyder: 5p- Internationell nivå 4p- Hög klass i Elitserien 3p- En bra Elitserie-spelare 2p- Duger i Elitserien 1p- Duger inte ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Juli 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards